Tijdens de opening van de studio had ik wat gezonde lekkernijen op tafel staan. Ze vielen in de smaak, dus ik deel ze hier zodat je thuis zelf ook aan de slag kan.
RECEPT: WORTELCAKE
Ingrediënten:
250 gram wortelen
120 gram dadels, even wellen in water
50 gram amandelen (of gemixte noten, zonder zout)
75 gram walnoten in kleine stukjes
150 gram havermout, even fijnmalen
100 gram rozijnen, een kwartier weken in warm water
2 bananen
2 eieren
1 theelepel baking soda
1 theelepel citroen sap
3 theelepels koekkruiden
1 theelepel kaneel
snuf zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp de wortelen, ik rasp ze zo fijn mogelijk
- Doe de wortelen in een kom. Bestrooi de wortelen met kaneel.
- Voeg de bananen (geprakt), de dadels (in stukjes), de amandelen & walnoten (in stukken) en de fijngemalen havermout bij de wortelen. Roer alles door elkaar.
- Voeg nu de eieren, de koekkruiden en de baking soda en het sap van de citroen toe aan het mengsel, roer goed door.
- Voeg de rozijnen toe.
- Het kan zonder zout maar ik vind zelf met zout lekkerder.
- Doe bakpapier in een cakeblik
- Schep het mengsel in het cakeblik. Zet de cake nu voor ongeveer 55 minuten in de oven. Check even na 50 min hoe het gaat.
Ook lekker met chocolade stukjes, ik zou wel zo puur mogelijk doen.
*als je van die harde dadels hebt zou ik ze even laten wellen.
*de havermout doe ik zelf altijd even in een keukenmachientje zodat het meel wordt. Ik denk dat je ook prima amandelmeel of kokosmeel kan gebruiken.
*als de cake afgekoeld is, snij ik hem in plakken en doe ze in de vriezer.
*ik heb altijd een zak met ongezouten noten in huis, die gebruik ik voor dit soort baksels. Daar zitten allerlei verschillende noten in. Werkt ook prima.
Reactie plaatsen
Reacties