Bananenbrood

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 15:44

Tijdens de open dag van de studio had ik wat gezonde snacks op tafel staan. Zo ook dit banenbrood. Het viel in de smaak dus hierbij het recept om thuis mee aan de slag te gaan. 

Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 bananen
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 150 gr havermout (even fijn malen)
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gr rozijnen (even wellen)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe bakpapier in een cakevorm
  3. Doe de eieren, bananen, kaneel en het zout in een blender of kom. Blend/prak dit tot er een gladde massa ontstaat. Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermoutvlokken zien.
  4. Roer de rozijnen door het beslag.
  5. Giet in je cakevorm en doe voor ongeveer 50-60 min in de oven. Even in de gaten houden.

Tip;

Varieer met de vulling. Chocolade (zo puur mogelijk) verschillende noten, pitten en zaden, gedroogd fruit of kokosrasp passen goed in dit baksel.

Als het bananenbrood afgekoeld is kan je hem prima in plakjes in de vriezer bewaren.

Lekker met notenpasta of pindakaas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.